Weblog over hardlopen en doorlopen!

Categorieën

Algemeen (31)
Boeken (8)
Columns (5)
Gadgets (22)
Kleding (7)
Media (16)
Schoenen (29)
Uncategorized (2)
Voeding (6)
Wedstrijden (24)


Nike Air Max 360

Gepost op vrijdag, 25 november 2005 om 23:32 door vincent in Schoenen | 6 Comments »

Nike Air Max 360Wat is dat toch met “360”? De nieuwe spelcomputer van Microsoft heet Xbox 360 en er is nu ook een 360-schoen: de Nike Air Max 360. In januari zal Nike deze nieuwe hardloopschoen lanceren, de zool bestaat voor het eerst voor 100 procent uit lucht! Alhoewel we deze schoen waarschijnlijk eerder op straat zullen zien dan op de atletiekbaan, is dit wel weer een nieuwe stap in schoentechnologie.

De 360 is met 370 gram de lichtste Air Max ooit. Dit minimale gewicht dankt de schoen onder andere aan moderne productietechnieken maar de revolutie zit hem in de zool. Als je de 360 tegen het licht aanhoudt dan zie je het licht door de gehele zool schijnen. Nike is daar erg trots op, wat jarenlang voor onmogelijk werd gehouden is Nike nu dan eindelijk gelukt. Een hardloopschoen met een zool die voor honderd procent uit lucht bestaat.
De lucht in de zool is echter geen lucht, het is een mengsel van gassen. Deze gassen vangen samen met de kunstof constructie van de zool de ergste klappen op van het hardlopen op een harde ondergrond. Dat vermindert het risico van letsel. Tot nu toe bestond de zool van een Air Max nog altijd voor een deel uit schuim. Schuim verliest echter na een paar honderd kilometer lopen een deel van het dempend vermogen en gassen niet. Dat realiseerde Nike zich al in de zeventiger jaren toen zij voor het eerst experimenteerde met Nike Air Cushioning in hardloopschoenen. Er moest meer lucht in de zool, alleen de techniek om dat te realiseren was er toen nog niet via (bright.nl).

Tags: , , ,




6 Reacties op “Nike Air Max 360”

  • samish schrijft,

    geweldig superr de schoen hoe duur is ie?

  • Rob schrijft,

    Vroeger veel hardgelopen allerlei merken gehad, met name asics. Een keer heb ik op Air Max gelopen. Iedereen noemde ze “Disco Nikes”, niets voor op de atletiek baan. Nu moet ik achteraf concluderen dat ik nooit zulke fijne schoenen heb gehad en dat ik destijds geen enkele blessure heb gehad met deze schoenen, zelfs toen de luchtkamers het begaven. Ik heb ze daarna echter nooit meer aangeschaft. Nu jaren later, ga ik na vele kuitblessures toch maar weer eens overwegen om ze toch aan te schaffen. De nike van toen hadden wel een grote rechte leest hetgeen waarschijnlijk goed is voor de demping.

  • steas schrijft,

    Lopen heerlijk die Air Max 360!
    Er is zaterdag 26 januari een speciale aktie met deze schoenen bij Nike in Bataviastad. Kreeg de tip van mijn broer, die een folder daarvan had meegekregen. Heb net de winkel gebeld en er zijn inderdaad een boel Air Max 360 voor maar € 50. Ze reserveren niet en dat is dan weer jammer. Moet ik het er op gaan gokken of niet? Volgens de medewerkster aan de telefoon verwachten ze drukte, maar ik heb geen zin om vroeg mijn bed uit te stappen op mijn vrije zaterdag 😉

  • ton duits schrijft,

    Ik heb vanaf, dat de airmax, op de markt kwam, die fantatische loopschoenen
    altijd gebruikt. ik loop nu zo`n 45 jaar. Eerst baan atletiek en crassen, daarna de weg. Altijd op Nike, vanaf dat die schoen, bij diverse wedstrijden vanaf marktkramen, in bos en weg werden verkocht . De Nike`s zijn in de loop der jaren steeds beter geworden.

  • ton duits schrijft,

    Na de NIKE air, de pegasus, is nu de LUNA Glides uit. Een perfecte schoen . Deze voor mij een nieuwe loopschoen, na, op heel veel op de twee bovenstaand, ook heel goeie loopschoenen, gelopen te hebben. Loop ik nu sinds drie maande op de LUN`s. Normaal loop ik met inlegzooltjes, met de LUNA had ik ze net nodig, deze loopschoen gaat naar jou voet staan. Het gebruikte materiaal, is afkomstig van, dat wat de NASA gebruikt, in de ruimtevaart.
    Mvg Ton

  • urk voor ever schrijft,

    jo wij hebben heel veel nike airmax
    ik heb er wel 20 liggen en vet elke dag een nieuwe aan 🙂 🙁

  • Geef een reactie:

    Je kunt eenvoudige tags (<b>, <i> en <img src="image-url">) en smilies gebruiken,
    URL's (incl http) worden automatisch gelinkt.



    Advertentie


    Laatste Reacties

    Dacpam (Gratis sportschoenen op strand Terschelling):
    Die sportslippers staan hier nog steeds...
    Dacpam (Gratis sportschoenen op strand Terschelling):
    Zo lang geleden is het niet....
    Martijn (Vegan schoenen worden steeds populairder):
    Mooie ontwikkeling!
    Marie de Jonge (Een keer wat anders als gele reflectiehesjes?):
    Inderdaad belangrijk om reflecterende kleding te...
    Ian (8 tips voor een voedingsrijk hardloopontbijt):
    Die smoothie is echt een aanrader....
    hoi ik ben cool (Gratis sportschoenen op strand Terschelling):
    dat was lang geleden zeg! nu...
    Meer reacties...

     

    RSS RSS Webfeed

    Tips, spots, ideeën, suggesties?
    tips@loopblog.nl

    Zoeken


    Advertentie(s)


     (C) 2005-2024 Loopblog.nl